DAGS FÖR LITE MER RECEPT

0 0
Read Time:2 Minute, 56 Second
En av efterrätterna igår blev en favorit i repris från förra helgen, ett recept jag aldrig tröttnar på, men den här gången använde jag blåbär och hallon i pajen, men den blev lika god!!
 
 
En bra start på dagen!
 
Medans skatten fortsatte att sova på morgonen klev jag upp och tog en pw i ett grått men super skönt väder!
 Får passa på att vara ute när det inte regnar 😉
 
Hemma igen var det dags för lite frukost
 
Är SÅ mysigt att ha nån att äta frukost med och göra den lite godare än vad mina vardagsfrukostar normalt är…..
Tyvärr blev det ett tidigt farväl av min älskade skatt för han skulle på avslutningsfest med sitt Amerikanska fotbollslag hemma i Västerås 🙁
 
Fick bege mig till Ikea för att köpa ramar och lite hyllor till min garderob, förstår inte varför garderoberna krymper!? Nu är dom på plats och bra blev det..
Annars har det varit mycket tråkigt fix idag, har bott vid tvättmaskinen under eftermiddagen och är fortfarande inte klar… suck!!
 
Igår var det fix i köket hela eftermiddagen
 
Matlagning och bakning är ju så kul när man har tid!
 
 
 
 
Men nu lite recept till Er kära vänner!
 
Vad sägs om en nachosgratäng?
 
NACHOSGRATÄNG
 
1 förp creme fraiche (går med lägre fetthalt)
1 förp philadelphiaost (går med lägre fetthalt)
 
Rör ihop detta och bred ut i botten på en ugnsfast form
 
– Nötfärs (beräknat på hur många personer ni är)
Jag brukar för 4 pers ta ca 800 gr köttfärs
 
Krydda nötfärsen med Tacokrydda samt lök
 
– 1 burk krossade tomater (om ni gör mycket köttfärs tar ni mer krossade tomater)
 
2 vitlöksklyftor (eller fler beroende på hur mycket vitlökssmak ni vill ha)
 
När detta har stekts klart häller ni det i formen över röran av creme fraichen och philadelphiaosten.
Lägg på riven ost
 
Grädda i mitten av ugnen i 225*
 
Tas ut när osten börjat fått färg och när ni ser att creme fraiche röran börjar bubbla lite.
 
Serveras med olika sorters grönsaker, cheesedip, guacamole och nachochips
 
SUPERGOTT OCH LÄTTLAGAT!!
 
 
 
Mera bakning!
 
 
 
Bakningen fortsätter med pajen som ni fick recept på förra helgen och chokladbollar
 
Här kommer receptet på våra chokladbollar som vi bara ÄLSKAR!!
 
CHOKLADBOLLAR
 
3 kkp havregryn
2 msk kakao
2 msk starkt kaffe (behövs oftast mer)
1 kkp socker
100 gr margarin
1 msk vaniljsocker
 
Jag brukar alltid göra dubbelsats och frysa in, blir lite lite med enkel sats.
 
kkp = kaffekoppar
Det här är ett recept som följt med från min mormors tid och då bakades det mycket med mått av kaffekoppar
Jag har mätt upp och 1 kkp är ca 1.75 dl
 
När det gäller kaffet brukar det gå åt mer än 2 msk på enkel sats, men det känner man när konsistensen på smeten börjar bli lite blöt, då räcker det med kaffe.
 
Rullas i pärlsocker.
 
Chokladbollar, mums!!
 
 
Gårdagens middag avslutades med en härlig dessert!
 
Nu är det bara för Er att börja baka, hoppas jag har inspirerat er 😉
 
 
Nu måste jag titta på SOLSIDAN
 
 Imorgon kommer jag att presentera vinnaren i Icon tävlingen tillsammans med Gutsy Style och Interiör och den lycklige vinnaren kommer att få välja valfritt smycke från Icon.
 
Tack och hej!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “DAGS FÖR LITE MER RECEPT

  1. Tack för receptet till gratängen! Perfekt när man som vi försöker äta GI så långt det går – pajdegen går ju utmärkt att skippa. Ha en fin dag!
    kram Milla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »