FETTISDAG!I dag är den äntligen här, den riktiga fettisdagen då man får äta denna goda semla!
Men jag tror att många med mig redan har fuskat och provsmakat denna gudomliga varelse lite i förväg.
SEMLA!
Vilket lustigt namn egentligen, namnet kommer egentligen från latinska simila som betyder vetemjöl, och i från begynnelsen var detta en vanlig vetebulle utan fyllning. Den moderna semlan med mandelmassa och grädde skapades i slutet på 1800- talet, och tack gode gud för den som “uppfann” den, för visst är det gott med semlor!?

Har varit iväg på en bjudning en stund här under dagen och även där bjöds det på semlor, men är det fettisdag så är det och då får man väl äta hur många man vill under den dagen 😉
Eftersom mina föräldrar är här så bjöd jag på nybakade semlor här hemma, säga vad man vill, men dom hembakta är godast…

Hoppas att även ni fått njuta av semlor idag, nu är det snart dags för oss att sätta oss vid nästa dukade bord, middag väntar på Grill!

Ha de gott så länge!

KramVitaestilo
vitaestilo@gmail.com

11 tankar om “MUMS FÖR GODASTE BULLEN…”

  1. Självklart semla idag.. (och igår med), till och med hembakt. Klart godast, och nog skulle väl den “bullen” vara med på kostcirkeln…? En om dagen….
    Fettisdagskram från Kate

  2. Hej fina du, ser så smarrigt ut och så fint uppdukat! Vart har du hittat de små fina kopparna från Iittalla? Så fint ihop med tallrikarna. Tacksam för svar. Ha en härlig dag!

  3. Alltså jag döööör vad gott det där ser ut! Inte snällt 🙂 Jag bor nämligen i Skottland och det ENDA jag saknar från Sverige, typ, är SEMLOR!!!
    (Nej jag kan inte baka haha)
    Hur som helst, jag har en giveaway på bloggen idag där jag ger bort skotskt ljungte så vore jättekul om du ville vara med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *