Skåne – en idyll

Skåne, jag säger bara Skåne, jag börjar förstå varför alla säger Skåne! Förstår varför alla vill åka hit, jag har aldrig tagit mig tiden att besöka Skåne på det sätt jag gör nu utan det har varit snabba besök, i stort sett genomresa, men den här “turnen” vi gör nu är helt magisk! Vi började som sagt med en dag på Tylösand och en natt i Halmstad och sen åkte vi vidare ner mot Mellbystrand  och tog några timmar där i solstolen innan vi skulle besöka Höganäs och Magasin 26, Mölle, Arilds vingård, Kullens fyr för att sen på kvällen landa i Helsingborg. Jag tänkte göra lite längre inlägg när jag kommer hem men plockar lite pics från dom olika ställena vi varit på så ni får så vilka härliga ställen och platser vi varit på, så här kommer Skåne “on tour”…

Magasin 36

Ett fantastiskt ställe för att både shoppa, äta mat, fika eller handla i saluhallen…

magasin 36

magasin 36

magasin 36

magasin 36

magasin 36

magasin 36

magasin 36

Många av er har säkert redan varit på Magasin 36 men för er som inte varit där och har planer på att åka till Höganäs och Skåne, åk dit!!

Vi rullar vidare mot Arilds Vingård

arilds vingård

arilds vingård Arilds Vingård är en av dom äldsta i bygden och här bjuds det på fantastisk miljö tillsammans med mat och vin

Nästa station…. Kullens fyr

kullens fyrKullens fyr är Sveriges starkaste och högst belägna fyr, 78,5 m över havet, då den byggdes tillhörde den Danmark. Fyren är 15 meter hög och markerar inseglingen till Öresund från Kattegatt.

Ingen rast och ingen ro.. här gäller det att hinna med så mycket som möjligt, så vi glider ner för backarna från Kullens fyr och hamnar nere i hamnen och det är då Mölle, vilken urmysig liten fiskehamn, men blev helt förälskad! Hit skall jag definitivt tillbaka! Och då skall jag även bo i Falknästet, ett av Sveriges häftigaste boende, precis bredvid Kullens fyr har dom byggt ett rum man kan hyra med panorama fönster med utsikt över klipporna och Kattegat.

Falknästet
Här skall jag absolut bo nästa gång <3

Men sen hade vi då gulliga Mölle

mölle

mölle

mölle

Så, då var det dags att åka ner mot Helsingborg och dagens sista anhalt, också det en jättemysig stad med härliga hamnområden och närheten till Danmark. Fick tips av en “gammal” arbetskompis om en restaurang som heter Sillen och Makrillen så där hade vi bokat bord för att äta lite mat på kvällen, oh my god! Vilket ställe! Vilken utsikt! Vilken mat!

sillen & makrillen

sillen & makrillen

moët

sillen o makrillen

sillen o makrillen

Skåne

sillen o makrillen

Ett helt magiskt ställe att få sitta och titta på solnedgången. Även det här är ett “måste” ställe att besöka om ni är i Helsingborg.

Sakta började vi vandra hemåt i natten…

Skåne

Skåne

Det är knappt man tror att man befinner sig i Sverige när man besöker dessa platser, men naturligtvis bidrar ju det underbara väder vi haft dom sista veckorna.

Efter dom dagarna i Helsingborg åkte vi vidare mot Malmö, Skanör och Falsterbo och idag landar vi på Ystad Saltsjöbad för att få njuta av dom sista dagarna här nere i Skåne och ikväll blir det middag med finaste House of Adela. Men mer härliga bilder kommer så fort jag hinner, nu försöker jag njuta av stunden.

Ha en underbar söndag kära läsare <3

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

10 tankar om “Skåne – ett underbart landskap”

 1. Underbar resa du gör, jag har typ varit i Skåne en gång i mitt liv innan vi åkte till Danmark, men en sån resa du gör är planerad på framtiden =)
  Ha en fin fortsättning på din resa
  kram / Monica

 2. Underbara bilder, du ger mig hemlängtan DELUXE! Tyvärr så hinner jag inte runt denna gången heller när jag gör en touchdown i Sverige. Lerberget blir det förstås, släktträff men för övrigt så får jag hålla mig på hemmaplan med alla måsten och alla kartonger som ska flyttas från ett ställe till ett annat;-(

  Kram och hälsa fina H när ni träffas <3

 3. Så fina bilder! Vi har landat med fotbollstjejen (som spelat cup i 4 dagar) och småbrorsorna på vårt hotell i Helsingborg. Efter bad på Råå och en bit mat ska jag ta en joggingtur längs strandpromenaden innan det blir ett glas vin och hotellmys.
  I morgon väntar Bakken!
  Ha det så mysigt i Ystad. Kram Stina

 4. Visst är Skåne helt underbart. Helsingborg är en favoritstad för mig. Jag anordnade en konferensmiddag på Sillen och Makrillen förra året och det var en magiskt vacker kväll i juni. Helt fantastisk. Visst är restaurangen helt underbar med otroligt fin mat. Vackra foton som alltid. Du är också chic som få. Härligt!
  Kram
  Maria

  1. Du är alltid så snäll Maria ❤️
   Ja hela stället, Sillen & Makrillen, med mat och omgivning är helt magisk!

   Kram
   Helen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *