Falsterbotoffeln – välkänd sedan 1939


Montazami_ falsterbotofflanSöta som socker <3

 Falsterbotoffeln  har “alltid” funnits och den är känd genom många namn som Toffelboden, Swedish clogs mm, men förra året fick dom ett stort uppsving då Maria Montazami befann sig i Falsterbo för inspelningen av sitt nya tv program och hela familjen sen visade upp sig i den svenska träskon, Falsterbotoffeln! Förutom att den är snygg och charmig så är den dessutom skön 😉
Det är Gunilla Martini som idag målar toffeln och den säljs bara i butiken eller i deras Webbshop. Falsterbotoffeln finns i bred, normal och smal läst (jag har normal läst och min normala storlek). Gunilla signerar tofflorna med en nyckelpiga med önskan om lycka och välgång.
Och självklart blev det ett besök och ett köp när vi var nere i Falsterbo…

falsterbotofflan

falsterbotofflan

falsterbotofflan

Beslutsångest!
Man hade kunna ta en i varje mönster… men jag valde mellan dessa två

träsko

falsterbotofflan
Men till slut föll valet på dessa, den ursprungliga kransen från Karin Hoberg Zadigs tid som flyttade ner från Boden och startade tillverkningen av Falsterbotofflan, lite nostalgi.

falsterbotofflan

falsterbotofflan 6

falsterbotofflan 7
Gunilla “skriver”  in mitt namn i träskon, lite personligt måste det väl ändå vara 😉

 falsterbotofflan_swedish clogs
Och så blev resultatet….

Vill ni besöka Falsterbotofflan så ligger den på Storgatan 5 i Falsterbo annars kan ni beställa “tofflan” i Webbshopen. En fantastisk och personlig present till någon som fyller år eller varför inte i dop eller bröllopspresent?!

Efter det härliga besöket i Toffelboden blev det ett besök nere vid stranden både i Falsterbo och i Skanör och precis som allting annat här nere i Skåne så var det helt fab… bilder kommer senare 😉

Ha nu en härlig måndag, nu skall House of Adela och jag gå ner till Spa´t och relaxa lite..

Vi hörs snart igen!

Kram

(Fick ett påpekande på IG idag att det här inte skall vara originalbutiken att köpa  Falsterbotoffeln hos, vad vet jag vad vet jag, jag har i alla fall köpt mina i den här butiken 😉 )

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

3 tankar om “Falsterbotoffeln”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *