minttryffel 1

Minttryffel på dessertbordet blev ett måste. I lördags när vi var hos min fina väninna C och fick provsmaka deras julgodis föll jag pladask för denna minttryffel och var själv tvungen att baka den. Och naturligtvis kan jag inte låta bli att låta Er får ta del av den magiska minttryffeln. I går kväll var det fullt julstök med mat och bak, flera kilo köttfärs rullades till köttbullar och stektes, godis bakades och förberedelser för både julgröt och ris a la malta är klara. Nu är det dan före dan och det känns ju så himla bra! I dag skall vi fortsätta med maten för ikväll kommer Stora Skatten och vi är alla samlade för att fira jul tillsammans, ja, jag vet att det är en kväll för tidigt, men i år blir det så…. Det blir helt enkelt två julaftnar för vår del 😉 Men nu över till det magiska receptet….

Minttryffel

nästan 1 dl grädde
200 g mjölchoklad
30 st Marianne karameller

Hacka Marianne karamellerna i en mortel

Koka upp grädden
När grädden kokat upp bryt ner chokladen i grädden och rör om till chokladen smällts och fått en slät smet.
Rör sedan ner Marianne.
Ställ kallt i några timmar eller över natten.

När smeten stelnat rullas den till små bollar och rullas i florsocker sen är det bara att äta och njuta!

Ni måste bara prova dessa 😉

minttryffel

Hoppas ni får en fin dag <3

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

En tanke på “Minttryffel”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *