midsommarsill

Midsommarsill eller rättare sagt midsommarbakelse! Tycker ni om sill? Jag älskar sill, kanske lite konstigt eftersom jag inte äter skaldjur, men just sill tycker jag är så himla gott, både i röror eller rena enkla inläggningar. Under årets alla högtider tycker jag att sillen är bra och trevlig att ställa fram på bordet. Nu var det ju midsommarafton igår, men en sådan helg som denna så äter man gott hela helgen, så idag tänkte jag bjuda på en supergod sillbakelse som ni kan göra som förrätt, kanske redan ikväll?! Jag har visat den tidigare men den kommer i repris för den här så fantastiskt god och väldigt lätt att göra!

Recept

8 PERSONER

Koka 4 potatisar och 4 rödbetor (jag köpte förkokta som bara behövde kokas i vatten i 3 min) mjuka med skalet på. Låt svalna och skala dom.

Skär potatisen i ½ cm stora tärningar.

Skär 1 förpackning (420 gr) 5-minuterssill (Abbas) i tärningar

Skala och finhacka en ½ rödlök

Skala, dela och kärna 1 syrligt äpple

Riv äpple och rödbetor grovt på ett rivjärn, var och en för sig

Blanda 2 dl majonäs och 1 dl vispgrädde till en jämn sås

Stansa ut 8 rundlar, 5 cm i diameter, ur skivor av osötat danskt rågbröd.

Bred lite sås på rundlarna, varva sedan potatis, tärnad sill, rödlök och rivet äpple med sås mellan varje lager. Toppa med rödbeta och strimlad gräslök

Himmelskt gott!

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

3 tankar om “Midsommarsill”

  1. Så gott med sill och den där midsommarbakelsen ser väldigt god ut. Snygga outfits som alltid, de grå klänningen från Rodebjer var superfin. Ha en fin Midsommardag, kram Suss

  2. Den bakelsen ser inte ut att gå av för hackor. Gillar också sill i alla varianter, men även skaldjur!
    Ljuvligt fina sommaroutfits…
    Önskar Dig en fin fortsatt midsommarhelg, kram Kate

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *