lax i folie

Lax i folie och lägga på grillen är supergott! I dag tänkte jag bjuda på ett enkelt men väldigt gott recept, dessutom alldeles utmärkt att lägga på grillen eller ta med sig om man skall iväg på något grillparty där man tar med sig mat. Lax tycker jag har en tendens att få en torr yta om man steker den som den är på ett fiskgaller på grillen, men om man lägger den i folie så blir den väldigt saftig och god.

Recept:

Lägg laxfile i folie, så mycket ni behöver för så många personer ni är, krydda den gärna med en chili/lime krydda
Skiva zucchini
Skiva morötter
skär paprika i bitar
Skär salsiccia (eller chorizo), gärna chili i bitar

Lägg laxen i folie, lägg sedan över alla grönsaker, avsluta med att ringla över lite olivolja och vitt vin. “Knyt” ihop folien och lägg på grillen tills fisken är klar, ca 20 min. Sen kan den ätas som den är eller om man vill ha någon potatis till.

Enkelt och gott i sommarvärmen!

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *