Blossa 2015

Blossa 2015, som ni säkert redan läst, jag hänger inte riktigt med i mina blogginlägg :-), så har årets smak på Blossa 2015 presenterats och i år så blir det en glögg med afternoon glögg smak – Earl Grey med bergamott. Earl Grey är för mig ingen favorit när det gäller tesorter så det skall bli roligt att se vad jag tycker om detta, för prova måste man ju göra. Om inte annat så måste jag köpa den för den fina flaskans skull :-).

I år har BLOSSA inspirerats av de teälskande engelsmännen och smaksatt årets glögg med en av världens mest populära tesorter: Earl Grey. Det citrusdoftande svarta teet har tagits fram exklusivt av The London Tea Company – ett nyskapande tehus som enbart jobbar med Fairtrade.

BLOSSA15 har en framträdande doft av citrus, te och glöggkryddor. Smaken är söt och frisk med glöggtoner som dröjer sig kvar i munnen för att avslutas med en klar citrus- och tesmak. Som alltid är BLOSSA tillverkad på en vinbas och i år har glöggen hela tre stycken viner i sitt grundrecept: muscatvin från Spanien, ett torrt franskt vitt vin med hög syra, samt mistelavin – ett sött vin som visat sig passa extra bra med det svarta teet.

Årets glögg passar bra till klassiska afternoon-tilltugg såsom nybakta scones tillsammans med en starkare ost och fikonmarmelad eller rökt lax med dillcrème på en toast.

Designen på BLOSSA15 är inspirerad av klassiskt engelskt porslin och på flaskan finner du en earl som under en jaktpaus värmer glögg i en kittel i sällskap med sin basset. Illustrationen är framtagen av Scandinavian Design Group.

Kommer att finnas från början av oktober och kommer att kosta 99 kr.

Blossa

BLOSSA 1895
– en 120 år gammal receptskatt väcks till liv

BLOSSA presenterar en spännande nyhet i form av BLOSSA 1895: en glögg baserad på ett kalkylblad med ingredienser från J.D. Grönstedts Vinhandel, daterat 1895.Chief Blender Åsa Orsvärn har tagit sig an ingredienslistan och skapat en djup och fyllig starkvinsglögg.

BLOSSA 1895 är ett äkta hantverk – kryddspriten har lagrats i cirka en månad på ekfat från Cognac, glöggen har sedan mognadslagrats och till skillnad från modern glöggtillverkning har BLOSSA 1895 inte filtrerats, vilket innebär att fällning kan följa med vid tappning av glöggen.

– BLOSSA 1895 är en glögg med genuin historia. Den doftar torkad frukt, kakao, choklad, kaffe och nötter i en oemotståndlig kombination med speciellt utvalda glöggkryddor. Smaken är balanserad med en tydlig djup sötma från portvinet som avslutas med en klar kryddighet från nejlika och kardemumma.

Blossa 1895 kommer att finnas i begränsad upplaga, 20 000 flaskor, och kommer att kosta 129 kr, kommer också att finnas på systembolaget i början på oktober.

Så för er som är glöggfantaster får hålla ögonen öppna för att inte missa någon av dessa glöggsorter till jul 🙂

Ett litet tips så här på lördagskvällen…

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

3 tankar om “Blossa 2015”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *