Cornelis minneskonsert

Katarina kyrka ligger på Högbergsgatan 15 på Södermalm i Stockholm, den stod klar första gången 1695 men har sedan dess drabbats av två bränder. Efter sista branden återinvigdes kyrkan 1995 och i torsdags var fina Maria och jag i kyrkan tillsammans för första gången, inte för att gifta oss utan för att lyssna på Cornelis minneskonsert :-). En minneskonsert som hålls varje år på hans dödsdag, den 12 november. Tycker att Cornelis har skrivit mycket bra låtar och kvällen till ära var det olika artister som framförde hans låtar, men jag måste få säga det, fast det inte låter så bra, så är jag besviken, det var för mycket “så mycket bättre” över konserten, dom hade gjort om låtarna till sina egna melodier, ni vet kanske hur tex. Kasastina Åkerström sjunger? Och dessa melodier tyckte jag inte passade in på Cornelis visor… tyvärr! Så jag måste nog säga att jag blev lite besviken. Men att han konsert i kyrkan är annars helt magiskt med tanke på vilken akustik det blir. Och för övrigt är kyrkan magiskt vacker. Men vi satt fint och stilla i kyrkbänken i 1,5 timme och gick därifrån hungriga med lite träsmak i baken för att inta en middag på restaurang Pane Vino, som också ligger på Söder, vi höll oss på den sidan staden den här kvällen…

pane vino 4

pane vino

pane vino 1

pane vino 2

pane vino 3

Mätta och belåtna gick vi hemåt i natten för att ladda upp inför fredagens tjejmiddag…

Söndagkväll och det är dags att laga lite mat, idag blir det hemmagjorda hamburgare på högrevsfärs innan det är dags att krypa upp i soffan och titta på Solsidan 🙂

Ha en fin kväll!

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

En tanke på “Katarina kyrka”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *