frost

Frost, kanske kopplas ihop med höst, kyla och vinter, det börjar bli halt ute… Men idag tänkte jag inte skriva om just den frosten, idag tänkte jag skriva om filmen Frost, en underbar film som  bygger, mycket fritt, på H C Andersens saga Snödrottningen från 1845 ( Ungefär då filmen utspelar sig). Filmen är den mest framgångsrika animerade filmen någonsin, och det förstår jag! I det animerade äventyret Frost lägger en profetia ett helt land i evig vinter. Den orädda optimisten Anna måste därför slå sig samman med den våghalsige bergsmannen Kristoffer, och tillsammans ge sig av för att hitta Annas syster, Snödrottningen Elsa och få ett slut på den iskalla förtrollningen. På vägen möter de extrem kyla och mystiska odjur, och får kämpa mot naturens element för att rädda sitt kungadöme. En sorglig och fin film på en och samma gång, ibland tycker jag det är så mysigt och se på såna här filmer, krypa upp i soffan med en påse smågodis och bli som barn på nytt. Det finns så otroligt många fina filmer, själv är jag uppväxt med Pippi Långstrum, Madicken, Emil i Lönneberga mm. men dom här filmerna som är animerade får en annan upplevelse på något sätt. Varför inte ett julklappstips till både stora och små till en mindre kostnad.  Förutom denna finns det ju många andra fina filmer från Walt Disneys klassiker.

frost 1

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *