Yakiniku – så gott och så enkelt att göra själv. Jag är ingen mästare i köket, men jag står oftast där och lagar mat, jag köper tex. aldrig en fiskgratäng, färdig för att stoppa in i ugnen och värma. Nej jag försöker så gott jag kan men att göra min egen mat. Men det är svårt att hitta på nya maträtter, när det gäller Yakiniku, som jag tycker väldigt mycket om så har jag alltid köpt med den hem från någon restaurang, men i söndags provade vi att göra den själv och det blev hur gott som helst, och så enkelt! Så bra att jag måste dela med mig av receptet 🙂
Yakiniku
2 pers
450 g ryggbiff (nästa gång kommer jag att ta lövbiff)
olja till stekning
Sås:
1 1/4 vitlöksklyfta
1 1/4 msk riven ingefära
1 1/4 dl japansk soja
3/5 dl vatten
3/5 dl strösocker
3/5 tsk sambal oelek
Grönsaker
Strimlad romansallad
rivna morötter
Lime
Börja med att blanda ingredienser till såsen och koka upp under omrörning några minuter
Blanda ihop salladen och pressa över lite lime
Skär köttet i strimlor och stek i stekpannan, i olika omgångar så det inte blir för mycket kött i pannan. Häll sedan på såsen och låt det koka ihop några minuter.
Serveras med ris eller nudlar.
Testa!