0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

yakiniku 1

Yakiniku – så gott och så enkelt att göra själv. Jag är ingen mästare i köket, men jag står oftast där och lagar mat, jag köper tex. aldrig en fiskgratäng, färdig för att stoppa in i ugnen och värma. Nej jag försöker så gott jag kan men att göra min egen mat. Men det är svårt att hitta på nya maträtter, när det gäller Yakiniku, som jag tycker väldigt mycket om så har jag alltid köpt med den hem från någon restaurang, men i söndags provade vi att göra den själv och det blev hur gott som helst, och så enkelt! Så bra att jag måste dela med mig av receptet 🙂

Yakiniku

2 pers

450 g ryggbiff (nästa gång kommer jag att ta lövbiff)
olja till stekning

Sås:

1 1/4 vitlöksklyfta
1 1/4 msk riven ingefära
1 1/4 dl japansk soja
3/5 dl vatten
3/5 dl strösocker
3/5 tsk sambal oelek

Grönsaker

Strimlad romansallad
rivna morötter
Lime

Börja med att blanda ingredienser till såsen och koka upp under omrörning några minuter

Blanda ihop salladen och pressa över lite lime

Skär köttet i strimlor och stek i stekpannan, i olika omgångar så det inte blir för mycket kött i pannan. Häll sedan på såsen och låt det koka ihop några minuter.

Serveras med ris eller nudlar.

Yakiniku

Testa!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »