Fjäderholmarnas Krog och deras julbord sägs kanske vara Sveriges bästa julbord. I år är julbordet komponerad i samarbete med gastronomen Gert Klötzke. Nu har jag provat några julbord i år och jag kan hålla med om att det förmodligen är Sveriges bästa julbord. Den levande kultur som är ute på Fjäderholmarnas Krog är något utöver det vanliga. Den härliga stämningen börjar redan på båtresan på väg ut där det serveras glögg och pepparkakor. Väl framme tar man en kort promenad över den lilla holmen innan man kliver in i värmen och den sprakande brasan. Där står sedan dom fina julborden uppdukade och det bjuds på många annorlunda upplevelser, vad sägs bland annat om björnkött med blåbär? Dessertbordet är som vanligt helt magiskt och allt hembakat. När det kommer till den varma delen så är det nog inte många julbord som slår Fjäderholmarna med dess “levande” kockar som står och serverar maten. Vi hade en kall men jättemysig kväll där ute i lördags…

Fjäderholmarna 2

fjäderholmarna 3

fjäderholmarna 4

fjäderholmarna 5

fjäderholmarna 9

fjäderholmarna 10

fjäderholmarna 11

fjäderholmarna 6

fjäderholmarna 8

fjäderholmarna 12

fjäderholmarna 7

fjäderholmarna 13

fjäderholmarna 14
Ja, jag ser upp till min “lilla” skatt 🙂

För er som inte varit ute på Fjäderholmarnas krog och ätit julbord skall verkligen fundera på att göra det nästa år, men var ute i god tid, det brukar bli fullbokat i slutet av augusti!

Nu skall jag inte äta något mer julbord förrän på självaste julafton 🙂

Kram på Er!

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

4 tankar om “Fjäderholmarnas Krog”

  1. Det ser verkligen gott och trevligt ut! En av mina mest minnesvärda luncher intogs där typ för 9 eller 10 år sedan på sommaren, med min yngsta dotter och min pappa. Jag åt toast skagen som är min absoluta favvor rätt! Det var magiskt gott! Hoppas jag får komma dit igen någon gång!

  2. Det får bli nästa års julbord. Vi har provat något nytt ställe varje år. I år var vi på Gondolen och det var också väldigt bra.
    Får skriva in i almanackan då att det är dags att boka julbord där i början på augusti :=)
    Vet du när dom börjar ta emot julbordsbokningar?
    Kram Lena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *