mariannekulor med lakrits

Mariannekulor med lakrids, också en hitt bland julgodisbaket. Ja ännu har jag inte fått nog hemma i köket, känner mig som en riktig tomtemor, rackarns om inte min stora son blir nöjd, för varje nytt godis jag bakar så tänker jag på honom och får mer energi för att stå där och koka och knåda, vad gör man inte för sina barn? Dagens recept är Mariannekulor med lakrids, gjorde dessa kulor förra året också men då rullade jag dom i florsocker, i år kom jag på idén att rulla dom i Johan Bülows lakrids pulver och det blev en hitt! En god dryck, trevligt sällskap en liten mariannekula och julen är räddad 🙂 Receptet kommer här…

Mariannkulor med lakrids

1 dl grädde (lite mindre)
200 g mjölkchoklad
30 marianne karameller

Hacka marianne karamellerna i en mortel

Koka upp grädden, bryt sedan ner chokladen i grädden och rör om tills chokladen smällt och det blivit en jämn smet. Häll i marianne karamellerna, rör om och ställ kallt för att svalna.

Rulla sedan små bollar av smeten och rulla i lakridspulver (eller florsocker)

mariannekulor med lakrits 1

mariannekulor med lakrits 2

Mums <3

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *