vintertorr hy

Vintertorr hud är något vi alla drabbas av under den här årstiden och framför allt nu när det varit lite extra kallt några dagar. Men det finns några saker ni kan göra för att hjälpa er fina hy på vägen… Jag är helt övertygad om att ni är duktiga på att ta hand om er och vet vad ni skall göra men jag tänkte ändå tala om vad jag gör för att försöka förhindra den värsta vintertorrheten. För mig handlar det om att tillföra fukt till huden, men för att huden skall vara mottaglig för den fukt jag vill ge den måste den vara ren och fin och “öppen” för att fukten skall kunna slussas så långt in som möjligt. Och hur gör man det då?
Jo, peeling! Peeling är något som jag tjatat om tidigare men som är SÅ viktigt för huden att göra, åtminstone en gång per vecka. Det gäller både kroppen och ansiktet.
Om vi börjar med kroppen så är det ganska enkelt, när ni ställer er i duschen, men innan ni slår på vattnet, så peelar ni hela kroppen och sedan sköljer av peelingen för att sedan använda en tvål som är återfuktande och inte uttorkande. När ni sen har torkat er smörjer  ni in er med en bra och återfuktande kroppslotion. Själv använder jag  Clarins Exfoliating Body scrub och Clarins Moisture-Rich body lotion. Om jag vill tillföra extra mycket fukt tar jag Clarins Body Treatment oil innan jag smörjer in med body lotion. Då blir man riktigt mjuk och go 🙂

vintertorr hud

Om vi går över till ansiktet så kan den proceduren ta lite längre tid, om man vill! Men tanken är ju att ansiktsmasken skall sitta på ett tag, minst 15 minuter skulle jag säga. Ni börjar med att rengöra ansiktet från all makeup och sedan tar ni en peeling och peelar rent ordentligt. Därefter lägger ni en ansiktsmask (gärna en ögonmask också så är anpassad till partiet runt ögonen, själv använder jag Sisleys ögonmask). Masken bör innehålla väldigt mycket fukt under den här årstiden. Själv använder jag, när det gäller ansiktet,  Dermalogicas produkter. Peelingen är multivitamin thermafoliant och ansiktsmasken multivitamin power recovery masque och den går även att sova med, tänk bara på att sätta en örngott på kudden som ni inte är så rädd om för den blir lite gul av masken. Men den masken gör verkligen underverk för mogen och torr hud!
När masken suttit så länge som den skall tvättar ni av den och smörjer sedan in ansiktet. Där använder jag både serum och ansiktskräm och även serum och ögonkräm. Om ni känner er lite blek nu under vinter halvåret och vill ha lite fräsch ton på huden kan jag rekommendera Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster, det är den lilla flaskan på bilden ovan, ni tar max 1,5 droppe och blandar med er vanliga ansiktskräm innan ni smörjer in er så får ni en fin ton på huden. Supersnyggt!
Har ni sen gjort den här dunderkuren för ansiktet innan jobbet eller festen har ni en fantastisk grund för att lägga makeup och foundation, rena rama askungeeffekten!

vintertorr hud 1

Hoppas att jag kunnat bidra med något tips till er trötta lilla hud 🙂 och självklart kan ni använda vilka produkter som passar er, processen är densamma!

Sköt om Er!

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *