rörstrand eden

Rörstrand på frukostbordet, tidigt en onsdagsmorgon på Sturebadet, en perfekt start på dagen! Ja i veckan fick jag njuta av en gudomlig frukost på Sturebadet där Rörstrand presenterade sin jubileumsutgåva då företaget i år firar 290-års jubileum.  Rörstrand startade för 290 år sedan i lokaler på Rörstrandsgatan i Stockholm med tillverkning vid Karlbergssjön, efter det har dom vuxit ur sina lokaler vid flertalet tillfällen för att slutligen hamna i Lidköping. 2005 stängdes porslinsfabriken ner och idag är den fylld med olika verksamheter som lyder under namnet Rörstrands Center. Under alla dessa år har många serviser tillverkas som Ostindia, Gröna Anna, Mon Amie, Swedish Grace, Eden och många fler. Frukosten på Sturebadet tog oss tillbaka till Eden, för efter en omröstning som Rörstrand gjort så stod det klart att Eden var det som var mest omtyckt och som idag är den populäraste servisen på antikmarknaden.

Eden är designad av Sigrid Richters, hon kom från Tyskland och just Eden blev en stor framgång och producerades under 12 år! Eden med dekor av ett kluvet äpple hör till 1960-talets absoluta porslinsklassiker och kommer nu att finnas till försäljning ute i butikerna från April månad så håll utkik efter dessa skålar, muggar, tallrikar och burkar….

Själva fick vi som sagt avnjuta en god frukost på just detta proslin!

rörstrand eden 2

rörstrand

rörstrand eden 3

populär redan på 1960-talet och kanske ännu populärare idag…

Nej kära vänner, nu är det dags att sparka igång lördagen 🙂

Kram på Er!

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

4 tankar om “Rörstrand på frukostbordet”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *