courmeyuer 3

Det går utför… iallafall går nästa bokade resa utför, utför dom härliga bergen i Courmayeur. Nu är resan bokad, om några veckor bär det av ner till Italien och Courmayeur för några dagars skidåkning, för mig premiär när det gäller skidåkning nere i alperna.
Italienska Courmayeur är en av Aosta-dalens pärlor, belägen vid foten av alpernas högsta berg Mont Blanc, eller Monte Bianco som italienarna säger. Den vackra alpina semesterorten ligger på 1225 meter höjd och här bor ca 3000 invånare. Cormayeur gränsar till både Frankrike och Schweiz och är omgivet av berg och glaciärer och bara en tunnel bort från kända orten Chamonix.
Courmayeur är en av de trevligaste skidorterna i Italien tack vare att staden har lyckats förädla element av traditionell stil, karaktär och atmosfär. Och förstås med fantastiska omgivningar. Staden är ganska liten vilket betyder att man har nära till butiker, restauranger och liftar nästan oavsett vart man bor. Tror med all sannolikhet att jag kommer att må riktigt bra även i ett snörikt land 🙂

courmeyuer

courmeyuer 1

courmeyuer 2

Så om några veckor får jag njuta av detta vackra landskap men nu skall jag bege mig mot Arlanda för vidarefärd i luften ner till Göteborg…

Önskar er en finfin fredag!

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

3 tankar om “Det går utför….”

  1. Åh vad härligt att ha nåt sånt att se fram emot. Jag aldrig åkt skidor i alperna “på riktigt” eller hur jag ska uttrycka det. En sommar, för hundra år sedan var vi runt i Europa på motorcykel semester, bl a i Zell am See. Då måste vi ju passa på att hyra skidor och åka lite, i jeans och bikiniöverdel bara för att, liksom. Inte helt genomtänkt kanske, men jag får skylla på att jag bara var drygt 20 🙂

    Jag skulle hemskt gärna åka vintertid mera “på riktigt”!

    Kram LEna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *