american coockies 1

American cookies, ja men jag bara dör! Jag älskar choklad i alla dess former, nästan, är faktiskt inte så förtjust i chokladglass av någon underlig anledning. Men ren mörk härlig choklad, får gärna vara med smak av, apelsin, mint, lakrits… Och som ni vet så får jag ju mina spratt ibland, en fin vän, Fredrik, som kom tvåa i hela Sverige bakar 2013, inspirerar mig mycket till mina bak, ni hittar hans blogg Här, och häromdagen la han ut ett recept som jag inte kunde motstå så på vägen hem från jobbet sprang jag snabbt in på affären och köpte dom ingredienser som jag visste saknades hemma och sedan fort hem för att börja baka, att klockan var halvsju på kvällen spelade ingen roll, jag skulle baka dessa kakor som såg så fantastiskt goda ut! Jag ändrade dock lite på receptet och uteslöt den vita chokladen, men dom blev gudomligt goda iallafall… Det bästa av allt många gånger när man bakar är smeten, jag var som ett barn när jag rullat ut bollarna färdigt, stod och slickade av både visparna och fingarna, haha… det kanske man inte får tala om!? För att sen inte tala om doften, doften av nybakat, finns det något bättre? Så där satt vi senare på kvällen, uppkrupna i soffan med en varsin kaka i handen och ett hem som doftade choklad… kan det bli bättre en vanlig kväll i mars 🙂

Är ni sugna på att prova så ser receptet ut så här:

4 dl vetemjöl
1 dl kakao
200 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1,5 dl farinsocker
2 ägg
1 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörka chokladknappar

Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt i en bunke.
Vispa smöret, socker, farinsocker och vaniljpulver i en annan bunke tills det blir fluffigt.
Blanda ner äggen ett i taget och vispa väl mellan varje ägg.
Blanda i mjölet och till sist har du i chokladknapparna.
Rulla bollar av degen, lägg dem med bra mellanrum på en bakplåtspappersklädd plåt. Dekorera med lite extra chokladknappar
Baka mitt i ugnen mellan 8-10 min. Dom ska vara lite mjuka när klara.
Ta av kakorna från plåten och låt svalna.

Gräddas i 200 grader, blir ca 2o stycken.

Ät och njuuuuuut!

american cookies

american cookies 1

Så har ni ingenting att göra denna sköna söndag, ta och baka en kaka 🙂

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

2 tankar om “American cookies”

  1. Mumsigt så gott. Får baka i morgon. Hinner inte till affären nu, skall snart iväg och träna. Bakar faktiskt dom flesta av dom recept du bjuder på. Alltid så gott. Kram Inger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *