Le Maison Vieille är en restaurang mitt i backen i Courmayeur. Dit tar man sig på dagarna på skidor och på kvällarna tar man kabinbanan från byn en bit upp i backen för att sedan bli upphämtade med snöskotrar som kör en upp till Le Maison Vielle. I lördagskväll fick vi en fantastisk upplevelse när vi hade bokat bord uppe på restaurangen. Vi satte oss på skotrarna som tog oss upp till restaurangen utan några förväntningar alls. När vi anlände uppe på berget var “vägen” upplyst av marschaller och skotrarna rullar in under ett partytält där det serverades champagne. Det är svårt att beskriva men precis som mycket annat nere i Courmayeur finns inte ord till alla upplevelser!  Vi blev visade till borden och på några minuter var restaurangen fullsatt. Maten, en 6- rätters middag började serveras på löpande band, den ena maträtten efter den andra och smakupplevelsen tog aldrig slut! När middagen var uppäten gick musiken på och alla stod och sjöng och dansade på golvet, borden, på bardisken… Kvällen led mot sitt slut och alla skotrar ställde sig på rad för att köra ner alla gäster igen. En magisk kväll jag sent kommer att glömma!  Lägg denna restaurang på minnet om ni skall åka till Courmayeur! Måste upplevas 🙂

Le maison vielle Le maison vielle Le maison vielle Le maison vielle Le maison vielle Le maison vielle Le maison vielle Le maison vielle Le maison vielle Le maison vielle Le maison vielle Le maison vielle Le maison vielle Le maison vielle Le maison vielle Le maison vielle Le maison vielle image Le maison vielle Le maison vielle

Le maison vielle

Le maison vielle

Mont Blanc

Att få se Mont Blanc lysas upp av fullmånen just denna kväll var magiskt!

Jag hoppas på att återvända till Courmayeur, en fantastisk alpby som har mycket att erbjuda.

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

En tanke på “Le Maison Vieille”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *