key west 7

Solnedgången i Key West är något av det finaste jag upplevt, den är vida känd, en otroligt mäktig och vacker upplevelse. På kvällarna öppnas torget, Mallory Square upp, där solnedgången beskådas som bäst om man är på land. Där finns marknadsstånd, gycklare, trollkarlar och jonglörer. Här är folk i massor för att beskåda detta “underverk”, men så fort solen gått ner går alla människor därifrån och alla marknadsstånd stängs ner, så håller dom på varje kväll. För att få njuta av solnedgången lite extra och för att slippa stå och trängas bland andra människor vid kajen så hoppade jag på en segelbåt (självklart med en åksjuketablett intagen…) en kväll för att få se solnedgången från havet och det är något jag aldrig kommer att glömma. Så vackert, så magiskt, det enda jag saknade var drömmen om att det skulle simma några delfiner längs båten 🙂

Men så här härligt var det på båten..

key west 8

key west 12

key west 11

key west 15

key west 14

key west 22

key west 13Det finns otroligt många öar på Key West, många öar har byggts av privatpersoner själva eller av millitären, det här huset står på en av öarna, nästan alltid obebott, dess ägare behövde “göra av med lite pengar” och till den nätta summan 25 miljoner dollar blev huset deras…

key west 16

key west 18

key west 19

key west 21

key west 20

key west 23Och därmed hade dagens sol visat sina sista strålar..

Den här som så många andra upplevelser på den här resan är svår att beskriva i ord, men den här kvällen var något magiskt, så vackert och så rogivande.

Ha en fin kväll raringar!

Kra

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

6 tankar om “Segling i solnedgången på Key West”

  1. Wow vilken resa du fick och vilka fina foton! jag var där själv i 1996. Skulle gärna åka tillbaka med mina barn som nu är 14 och 18 år gamla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *