oreotryfflar-1

Förra gången jag gjorde dom blev det en strykande åtgång, nu var det alltså dags att göra dom igen inför helgen, Oreotryfflarna! Dom är så magiskt goda, dom två sista åt vi upp förra helgen, faktiskt tillsammans med lite rött vin, en mycket bra kombination. Förra gången smälte jag mörk choklad och doppade dom i, den här gången provade jag dels med en ljus choklad  och även choklad med daim och lakrits.. (Marabou)

oreotryfflar-3För er som missade receptet förra gången så kommer det här igen..

1 pkt oreo kakor
100 g philadelphiaost
100 – 150 g choklad

Dela oreo kakorna i småbitar i mortel eller på en skärbräda. Blanda sedan ner osten och rör om till en ”jämn” smet, dvs så att osten fördelar sig i kaksmulorna.
Sätt i degen i kylen 20 min, ta sedan ut degen och rulla till bollar, blir ca 12 – 15 stycken.
Lägg sedan bollarna i frysen 30 min.
Smällt chokladen över vattenbad,
Doppa bollarna i chokladen och låt dom sedan svalna.

oreotryfflar

oreotryfflar-2

Låt det smaka 🙂

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

En tanke på “Nu har jag gjort dom igen – Oreotryfflar”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *