lax-med-teriyakisas

Teriyakiglaserad lax med fröblandning, en ny idé vi provade här hemma i förra veckan när vi tröttnat på det vanliga receptet som vi alltid använder när vi tillagar lax. Den här gången hade jag inte tid att göra min egen teriyakisås så jag köpte Santa Marias, och den var riktigt god.

Lax
Teriyakisås
Sesamfrön
Pumpakärnor
Solrosfrön
Kiwi
Melon
Mango

Började med att glasera laxen med den och sedan in i ugnen på 200 grader i 20 min, under tiden gjorde jag en fröblandning på solrosfrön, sesamfrön och pumpakärnor, när tiden för laxen var klar tog jag ut den och hällde på fröblandningen och sedan in i ugnen några minuter igen för att rosta fröna lite grann. Till det serverades ris och frukt. Jag hade delat mango, kiwi och melon i bitar som fick bli som en sallad, mums så gott det blev!
Prova gärna!

lax-med-teriyakisas-1

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *