disaronno

Disaronno, så magiskt gott i drinkar. I vintras var jag på ett Disaronno event och drack dom godaste drinkarna, jag är ingen drinkmänniska, men efter det så är det den drinken jag gör här hemma. Dom sista åren har dessutom olika kända personer designat flaskan för Disaronno, förra året var det tex Roberto Cavalli, i år är det Etro, en inspiration från märkets höst/vinterkollektion 2016 och fortsätter på temat paisley som företaget började designa 1981. En perfekt flaska för modeälskare :-). Finns på systembolaget från 1 oktober till december eller så långt lagret räcker och kostar 169 kr.

Disaronno kommer från Italien och är känd för sin tydliga karaktär av mandel med inslag av nötter och örter. Och för att inspirera er till att göra lite goda drinkar på denna så kommer receptet här igen…

4,5 cl Disaronno
3 cl Citronjuice
1,5 cl sockerlag
4,5 cl J.P. Chenet ICE Sparkling
10 stänk Angostura bitters

Blanda alla ingredienserna förutom ICE sparkling i en cocktailshaker, skaka och sila upp i ett cocktailglas fyllt med is. Toppa med J.P. Chenet ICE Sparkling och garnera med en apelsinskiva och några droppar angostura.

disaronno-1

Löp och köp 🙂

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

En tanke på “Har ni sett årets design av Disaronno?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *