“Adventstid kom till mitt ensamma hus jag sätter i staken ett…”  Ja nu är det advent och adventstider är ju så härliga. Jag har gjort vad jag kunnat i köket för att få till lite julstämning, nu sägs det att renoveringen skall vara klar om 1 vecka men jag vågar inte ropa hej! Men att få tända dessa ljus, värma lite glögg, äta lite pepparkakor, lussebullar och allt annat gott man kan ha till är en härlig känsla just den här tiden på året. Nu är nästan alla julklappar inslagna och inköpta, väntar på några med posten som jag hoppas kommer här under veckan. Till helgen tänkte jag göra skinka och baka lite julgodis och för första gången på alla adventshelger ta en tur ner på stan för att få lite härlig julstämning. Hur ligger ni till? Är ni klara med allting inför julen? Under helgen som var så var det adventsmys både fredag, lördag och söndag, men det gör väl ingenting 🙂

advent

advent-3

advent-2

advent-1

advent-4

advent-5

En härlig helg på många sätt!

Lika många som vi är som ser fram emot julen så är det lika många som inte gör det. Det finns många ensamma människor här i världen, barn som har det svårt där det är mycket bråk i hemmen. Mörkret faller utanför fönstren vid den här tiden på året och lika mörkt känns den här tiden för många. Jag hoppas bara att alla som inte ser fram emot julen har någon vid sin sida som dom känner sig trygg med. Bara för att man själv har nära och kära som bryr sig så har inte alla det. Jag kan bara se tillbaka på min höst, hur mörkt allting varit och hur dåligt jag mått, där man märker vilka vänner som är riktiga vänner, vänner som finns där, som ringer och frågar hur man mår, som vill att man ska träffas och hitta på saker. Vänner som bryr sig, vilka beslut man än tar i livet, vilka känslor och tankar man än har. För hur det än är så har vi nog alla kompisar som bara tar och inte ger någonting tillbaka. Kompisar som medvetet eller omedvetet utnyttjar sina vänner. Egentligen inga “riktiga” vänner. Det är så livet ser ut, det är ett evigt givande och tagande 🙂

Var rädda om varandra!

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

En tanke på “Adventsmys alla dagar”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *