kladdkaka med tosca 4

Är ni sugna på något gott till kaffet eller teet? Då ska ni prova baka den här ljuvliga kladdkakan med tosca på. den blev fantastiskt god. I helgen när jag bara tog det lugnt så var det svårt att bara ta det lugnt så jag ställde mig och bakade för att inte bli så rastlös :-). Det tråkiga när jag bakar är att jag smakar av smeten, den tycker jag oftast är godast.. haha! Men sen tar jag en liten bit när kakan är klar sen är det ingen som äter något mer så efter några dagar kastar jag kakan i stort sett oäten :-(. Då är det bättre med bröd jag bakar som går att frysas ner, men just kladdkaka ska ju verkligen ätas nybakad, helst lite ljummen i chokladen om jag får välja.
Här kommer iallafall receptet om ni vill prova baka den…

Kladdkaka med tosca

4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt

Börja med att smöra en form.
Vispa ägg och socker riktigt poröst.
Smällt smöret och låt det svalna något.
Blanda ihop dom torra ingredienserna – vaniljsocker, kakao, vetemjöl och flingsalt.
Rör sedan ner det i ägg och sockersmeten.
OBS! Vispa inte ner dessa ingredienser, då blir kladdkakan platt och torr, det ”fluffiga” i kakan försvinner om ni vispar.
Rör sedan ner det smälta smöret.

Häll sedan smeten i formen.

Gör iordning toscan

75 g smör
1 msk ljus sirap
1 msk mjölk
0,75 dl strösocker
1 msk vetemjöl
170 g mandel

Blanda alla ingredienserna till toscasmeten förutom mandeln.

Hacka mandeln

Låt ingredienserna till toscan koka upp och rör ner mandeln, låt sjuda 1 – 2 min. Häll sedan smeten ovanpå kladdkakan. Grädda i 175 grader ca 20 min, men kolla kakan efter 15 min beroende på hur er ugn fungerar, kakan ska vara lös i mitten när ni skakar om formen.

Låt kakan svalna 10 minuter innan ni lägger upp den på ett fat.

kladdkaka med tosca

kladdkaka med tosca 1

kladdkaka med tosca 2

Sen kan ni bara äta och njuta! Passar även bra att servera med en skopa vanilj eller chokladglass till 🙂

kladdkaka med tosca 3

Lycka till!

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *