gips 1

Det har nu gått tre veckor sen min operation och igår var det dags att ta av gipset, med skräckblandad förtjusning hoppade jag upp på britsen och fick information om hur allt skulle gå till, jag har ju aldrig varit gipsad tidigare och har bara i mina tankar funderat lite på hur man tar bort gips. Jag, lite naivt, trodde man tog en vassare sax och klippte bort det… nej, sågen togs fram, en verktyg likt en tång och sen då den “traditionella” saxen… När jag såg sågen kände jag hur värmen (läs svettningar) började svalla över kroppen och hjärtat bultade lite snabbare. Men sköterskan lugnade mig med att sågen inte kändes, kunde brännas och kittlas lite grann bara. När gipset väl var borta började det krypa och klia i hela foten, en jätte läskig känsla. Sen fick jag tvätta av den själv, men jag är lite bortdomnad på ovansidan av foten, men det är väl för att foten legat så hårt i gipset. Nu har jag fått en gipsstövel som jag ska bära till i slutet på juli och med den börja belasta helt på foten. Men jag tar det i lugnt tempo, tycker att det är väldigt obehagligt att stödja på den, men det får jag som sagt var bara göra med gipsstöveln. Sen får jag bara hoppas att allt går bra och att jag får tillbaka bättre rörlighet i foten och att jag slipper all fruktansvärd värk. Läkarna är än så länge väldigt nöjda och sköterskan som tog bort gipset och stygnen tyckte det var som det bästa skolboks exemplaret, att såret hade läkt enormt fint, för mig var det bara ett stort läskigt ärr med stora svarta stygn 🙂

Men som sagt, många långa veckor är det kvar innan jag är helt på fötterna igen och sen kan ta upp till ett år innan man är helt återställd, men jag lever på hoppet och kommer göra allt som står i min makt för att bli bra. Kvarstår gör ju fortfarande att jag ska ha foten i högläge mm så jag är inte på långa vägar “frisk” bara för att gipset är borta. Däremot så får jag otäcka minnen från olyckan både i sömnen och i vaket tillstånd och kan ibland känna den enorma smärta som uppstod i samband med olyckan, en känsla som jag inte kan beskriva men som jag heller inte blir av med.. den bara kommer med jämna mellanrum. Men det är väl också något jag får försöka jobba bort..

Men här tar vi fram sågen och tar bort gipset…

gips

gips 2

gips 3

gips 4

gips 5Och så här såg såret ut innan stygnen togs och det blev avtvättat…

Nu ska jag ta och “hoppa” in o duschen och åka iväg och jobba, idag kommer min lilla skatt upp till Stockholm för att vara modell för den fotografering vi gör inför höstens nya material för Palett & Co, ska passa på att krama honom ordentligt 🙂

Hoppas ni får en fin torsdag!

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

5 tankar om “Gipset är borta och många långa veckor av träning väntar”

    1. Det var väldigt skönt, trots att gipsstöveln är klumpigare så känns det friare 🙂
      Kram
      Helen

  1. Åh..Men stygnen ser allt lite läskiga ut. Lova nu att du är försiktig så att du blir helt återställd. Kraaaam Inger

  2. Välläkt ärr utan infektionstecken 😃😊 = kunde inte vara bättre precis som hon sade! Nu är det bara att köra rehab så blir det toppentoppen! Struggle on helt enkelt! 👏👏

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *