internationella tapasdagen 8

I tisdags var det den Internationella Tapas dagen. Dagen till ära var jag inbjuden till Spanska ambassadörens residens, Prins Carls Palats på Kungliga Djurgården. Där bjöds på mingel och många goda Tapas rätter. Mycket minglande människor men jag var ju tvungen att be om en stol eftersom jag inte kan stå och äta och inte orkar jag stå upp så länge heller. Men mig hade jag fina Nina som även hon är lite smått “handikappad” så där satt vi som två pensionärer med krämpor och mat fulla munnen.. haha! Men en jättetrevlig tillställning med en meny som bestod av

-Trampantojo med tomat och libbsticka

internationella tapasdagen

– Regnbågsforell med Jamon Serrano, rökt krämig soppa, smör med finmald paprika, fint skivad rädisa med grönärtsjuice och dillolja

internationella tapasdagen 2

-Kokt bläckfisk med rökt potatisskum, finmald Jamon Serrano, inlagd fänkål och laxrom med glasört,

internationella tapasdagen 3
den här rätten avstod jag dock ifrån för jag kan verkligen inte äta bläckfisk 🙂

-Presa ibérica (BBQ) med svart vitlöksglaze, ångat bröd, röd mojo, koriander och senapslöv

internationella tapasdagen 4
Kvällens hit!!

-Fluffig maräng med salta Marconamandlar och saffran

internationella tapasdagen 5

-Qeasada Pasiega (spansk ostkaka) med tomatmarmelad och vanilj

internationella tapasdagen 6

internationella tapasdagen 7

Vad säger man? Tack för maten 🙂

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *