Hallå där ute i julruschen! Har ni det bra eller håller ni på att stressa ihjäl er? Själv är jag som sagt var klar med julklapparna sen en tid tillbaka, men det är ju inte bara julklappar som ska fixas, det ska städas, göras skinka och lite julgodis också. Jag är klar med allt av dessa göromål också, problemet är att visst julgodis redan är slut så jag måste göra mer, men det är ju ett angenämt problem, det är ju bara ett tecken på att det var gott. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av lite recept här i dagarna och först ut är lakritsknäck som blev gudomligt goda!

Lakritsknäck ca 70 st

2 dl sirap (ljus)
2 tsk lakritspulver
2 tsk vaniljpulver
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker

Blanda alla ingredienser i en tjockbottnadkastrull
Koka utan lock och rör om, knäcken är klar när den klarar kulprovet (ta lite knäck i ett glas eller en mugg med kallt vatten) eller när kolan når mellan 123 – 125 grader. Ju tidigare ni tar knäcken desto mjukare är den.

Häll sedan upp knäcken i formar, jag hade i år köpt svarta silikonformar från Bagaren & Kocken som är väldigt lätta att jobba med.
Ställ sedan knäcken kallt för att svalna.

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

0 tankar om “Dags att göra lite julgodis? Här kommer recept på lakritsknäck”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *