Saffransscones – magiskt gott!

Scones i all ära men saffransscones var lite utöver det vanliga. På julaftonens sena timme kom min äldsta son på att vi skulle fika och ville då ha scones, eftersom det fanns saffran hemma och det ändå var jul så tyckte jag det var idé att prova saffransscones, har aldrig tidigare gjort det. Dom blev väldigt goda och väldigt fluffiga. Till dessa scones serverade jag färskost, lemon värd, ost och blåbärs och björnbärssylt/marmelad. Ni kan ju bara tänka er så gott det blev eftersom sconesen var varma :-). Här kommer receptet…

Saffransscones

12 st

10 dl vetemjöl

8 tsk bakpulver

2 tsk salt

2 pkt saffran

2 msk honung

4 dl mjölk

1 dl rapsolja

Blanda de torra ingredienserna i en bunke, blanda de blöta ingredienserna i en annan bunke och rör sen ihop allting till en jämn smet. Fördela degen på 12 scones. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen mellan 8 – 10 minuter eller till dom fått en gyllenbrun färg.

Varför inte bjuda på dessa till ostbrickan vid tolvslaget imorgon 🙂

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

0 tankar om “Saffransscones passar till många tillfällen”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *