Är man i Orlando är det nästa straffbart att inte besöka någon av parkerna på Disney World. Själv valde jag Sea World, dels för att det är mindre attraktioner att åka (har ju inga barn med mig) och dels för att jag är fascinerad av det djurliv som finns i havet. Alla dessa stora (och små) djur som simmar omkring, ibland inte långt från där vi själv badar.

Ett djur som jag fastnade för under dagen, förutom delfiner som jag tycker är så fina och som jag en vacker dag ska bada med innan jag lämnar jordelivet, var sjöhästarna. Så små och så fina.

Ett annat djur som jag blev lite småkär i var pingvinerna. För att komma in och hälsa på pingvinerna åkte man i någon sorts vagn och på vägen visades några tecknade filmer om pingviner. Helt plötsligt öppnas dörrarna och det blev skitkallt. Ursäkta språket! Men där inne i kylan, bland snö och is stod dom och frös (förmodligen inte 🙂 ). Men så små och så söta dom var. Det var helt overkligt att man stod där inne tillsammans med dom. Ett minne som kommer att finnas med mig. Bilderna ser dessutom helt overkliga ut, nästan som om dom vore tecknade.

Förutom alla fascinerande djur, såg både en delfinshow och en späckhuggareshow, så hade dom en gudomligt god glass! Ananastwist, mjukglass med en blandning av vanilj och ananas, jag skäms nästan att berätta det, men jag köpte två stycken :-).

Jag är ingen person som åker karuseller, dels för att jag inte tycker att det är så roligt men sen också för att jag blir illamående av allt som snurrar. Men är det nån karusell jag åker så är det berg och dalbana. Och är det nånstans man ska åka berg och dalbana så är det väl i det här landet.

Sagt och gjort, ställde mig i kön för att åka en låååång och ”snurrig” berg och dalbana. Det började på engång jag var fastspänd från topp till tå, allt lutades framåt, så när vi gav oss av låg vi alla mer eller mindre på magen, rakt lång, på väg upp för första motluten. Efter det kommer jag nätt och jämt ihåg vad som hände, haha! Det gick uppför, nerför, baklänges, framlänges, upp och ner och mer därtill. Satan i gatan!! Det var tur att åkturen gick fort! Ska väl tillägga att jag resten av dagen gick jag runt och mådde lite småilla :-(.

I övrigt är parken väldigt fin att gå och titta i och även andra djur finns att skåda..

Årstiden för att besöka parken var toppen! Inga köer någonstans. Enda nackdelen är väl priset på inträdet – 107 dollar per person.

När ni läser det här är det natt här men i tidiga ottan ska jag kliva upp för att sätta mig på planet över till Las Vegas och vara där i några dagar. Härifrån Florida har vi en tidsskillnad på 6 timmar men från Las Vegas blir det en tidsskillnad på 9 timmar.

Hoppas ni får en fin dag! Appropå fint så är det runt 25 grader varmt på dagarna 🙂

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

0 tankar om “Bland djuren på Sea World”

  1. Ser helt fantastiskt ut! Glassen lät ju toppen såklart man tar två! Delfiner är så härliga djur tycker jag har oxå alltid varit fascinerad av dem.

  2. Läste att Sea World ska stänga ner showen för späckhuggarna i Orlando nästa år. Detta året så stängs det ner i San Diego. Jag har varit i Orlando för något år sedan och säger man nu till någon att man har varit på Sea World så får man en sned blick som om man inte var en djurvän. Oh well, det var roligt att se alla de andra djuren med.

    Visst är det dyrt! Min dotter var tre år gammal men jag hade med en barnvagn och slängde en keps och filt på henne och sa till dem vid entren att hon var två år gammal. Där så sparade jag en stor slant. ha ha ha

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *