(Det här är ett samarbete med Cervera och innehåller annonslänkar)

Varje morgon startar jag med en fräsch shots bestående av ljummet vatten, riven ingefära och pressad citron. Det är av många anledningar jag gör det. Och jag märker när jag fuskar och inte tar den att jag inte mår lika bra.
Anledningen till att jag tar den är för att sätta igång förbränningen då ingefäran har den effekten. Citron och ingefära håller dessutom bacillerna borta och jag känner att jag står emot förkylningarna mer.
En annan anledning är att jag blir mättare och inte har lika lätt till att småäta under förmiddagen. Ljummet vatten håller ju mättnadskänslan längre än när man dricker kallt vatten.

Jag har under en längre tid sagt att jag ska köpa något slag av en citronpress. Vissa citroner är så hårda så man får inte ut mycket saft i dom innan man måste kasta dom. Jag har tittat på en “trä pinne” som man trycker ner i citronen men tycker att det ser lite kladdigt och bökigt ut. Sen har jag sett på olika ställen citruspressar som sett bra ut. Så var jag in på Cervera och hittade den här citruspressen i rostfritt stål.
Och då var det helt plötsligt både roligt och lätt att pressa citron, jag fick ut precis all saft ur citronen. Helt suverän var den!

Vill ni inte stå och pressa och riva varje morgon kan ni göra iordning en kanna som räcker några dagar, jag tycker det är så enkelt att göra det varje morgon, men om man känner att man inte har den tiden så är det inga problem att förbereda. Om ni väl börjar kommer ni att få känna att det där glaset varje morgon gör gott för både kropp och själ 🙂

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

0 tankar om “Starta dagen med en fräsch shots”

  1. Vi kokar denna dryck så vi har ca 10 dagar i taget. Har även i lite honung och massa chili. Väldigt nyttigt och god. Har inte varit sjuka eller förkylda på 5 år. Kraaaam Inger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *