Sommartider och grilltider!
Har man möjlighet att grilla så finns det inte mycket som slår en middag som är tillagad på grillen.
För det första känslan att bara kunna vara ute och laga mat. Det andra är ju den doft som sprider sig när man grillar.
Den är oslagbar!
För mig finns det inga hinder när det gäller att laga mat på grillen.
Där kan man göra både förrätt, varmrätt och desserter.

Att grilla både potatis och grönsaker är nåt som jag gör till dom flesta måltider.
Nåt som är riktigt gott är sötpotatis pommes frites som ni gör själva.
Skala sötpotatisen, kör den sen i micron ca 5 min (annars tar det för lång tid på grillen) och dela den sen i bredare stavar.
Pensla med olja och strö över lite havssalt.
När ni grillar potatis och grönsaker är det bra att ha en grillform.

Nåt annat som är gott att grilla är hjärtsallad som också penslar med olivolja, strö på havssalt och lite chiliflakes.
Sen får ni inte glömma Pimentos! Den färska chilifrukten som är en klassiker på Tapasbordet.

Sen är det ju alltid trevligt att börja med lite småplock innan middagen, när det är varmt så tycker jag att det räcker med lite frukt…

Men om ni har en grill, tveka inte att prova den här kombinationen med kött, grönsaker och sötpotatis som ni gjort själva 🙂

Njut nu av sommarkvällen!

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

0 tankar om “Tillaga middagen på grillen”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *