Lördag, god mat och ett glas Ripasso!
Mer än det behövs inte för att en lördagskväll ska bli bra. Efter en dag på jobbet är det väldigt skönt att komma hem och laga lite god mat och ta ett glas rött.
Det här med middagar både till vardags och till helgen tycker jag alltid är svårt. Jag fastnar lätt i det jag alltid lagar.
Men nu har jag bestämt mig för att utesluta rött kött under en tid. Jag kommer till att börja med att äta kyckling, sen får vi se hur det blir i längden.
Kanske kommer det bara bli fisk, men det kommer till större delen bli fisk till att börja med.
Jag kan egentligen inte svara på varför jag tagit det här beslutet, men det känns bra att jag gjort det.
Så får jag se om jag känner någon skillnad i kroppen. Många som slutat med kött tycker att dom mår bättre.
Så i lördags när det var grilldags så blev det lax för min del. Till det en väldigt enkel sallad med ruccola, färsk bladspenat, tomat och mango.
En god sås gjord på valnötter, ruccola, turkisk youghurt och lite vitlök och salt.
Det behöver inte alltid vara så krångligt.. det blir väldigt gott ändå 🙂
Ripasso eller Amarone får det gärna vara i glaset när jag dricker rött.
Nu passar det absolut inte till lax egentligen, men det var vad jag hade hemma för kvällen.
Kram