Barnsligt goda sötpotatischips!
Är ni som jag väldigt förtjust i sötpotatis så ska ni göra dom här enkla sötpotatischipsen.

Jag äter gärna inte kött och har så inte gjort sen i somras. Men ibland får man ge vika för sin omgivning och lyssna på vad dom vill äta till middag.
Och den här kvällen var en sådan kväll.

Jag skulle äta kött och då fick det bli oxfilé, för det tycker jag är gott.
Till det så gjorde vi då sötpotatischips.
Löjligt enkelt! Och löjligt gott!

Bästa sättet att göra chips av potatisen är att använda en mandolin och skiva dom med. Det blir jämna och lagom tjocka bitar.

Fördela sen chipsen över en plåt.
Pensla med lite olivolja och strö på grovsalt och sen in i ugnen.
Jag stekte mina lite i stekpannan innan jag la dom i ugnen, men insåg sen att det var dubbelt jobb. Det behövs inte.

Salladen har jag gjort på fermenterade morötter, rödkål och vitkål som jag köpt hos Dr. Mat på NK.
Jag har blandat ihop dessa tre och tillsatt lite majonäs, salt och chiliflakes.
Sen har jag rostat lite sesamfrön och blandat ner. Så gott!

Middagen blev utsökt om ni vill veta 🙂

Ett litet middagstips så här på tisdagskvällen.

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *