Lax med rostade grönsaker i ugnen!
Lax är en av mina favoriter. Äter det ganska ofta eftersom jag i möjligaste mån undviker kött. För att göra maträtterna lite varierande försöker jag hitta nya tillbehör. Den här middagen tog jag lite grönsaker som jag rostade och det blev väldigt gott.
Och vad gör jag när jag provat något som är gott?
Jag ger er receptet naturligtvis 🙂

Lax med rostade grönsaker i ugn 3 pers

½ tsk paprikapulver
1 tsk koriander (torr, malen)
1 tsk spiskummin
½ tsk chiliflakes
Svartpeppar
400 g svartkål
1 röd lök
1 burk/förpackning kikärtor (avrunnen)
1 paprika
500 g Lax
Matolja

Sätt ugnen på 225 grader

Blanda paprikapulver, koriander, spiskummin, salt och peppar i en skål.

Lägg svartkål, strimlad paprika, skivad rödlök och sköljda och avrunna kikärtor i en ugnsform. Häll på 2 tsk olja och hälften av kryddblandningen. Blanda runt och sprid ut i formen. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.

Dela laxen i större bitar och pensla laxen med resterande olja och krydda med resten av kryddblandningen. Ta ut formen med grönsaker och gör plats för laxen. Sätt in ytterligare 10 minuter i ugn eller tills laxen är klar.

Servera med en bit bröd.
Det är även gott att blanda ihop grekisk yoghurt med hackad mynta och servera till.

Smaklig spis 🙂

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *