Vegetarisk lasagne blir veckans middagstips
Minst en gång i veckan försöker jag äta en vegetarisk rätt. Oftast blir det fler, men mitt mål är att äta minst en vegetarisk måltid.
Sen i somras försöker jag undvika kött i möjligaste mån:
Inte för att jag inte tycker om det, tvärtom.
Däremot så känner jag att jag mår bättre i kroppen. Det tar lite längre tid för köttet att smälta i kroppen och jag känner av det.

Senaste måltiden som var vegetarisk blev lasagne som blev vansinnigt god om jag får säga det själv.
Inget speciellt alls egentligen men så saftig och god.
Och som vanligt när jag gör något som jag själv tycker om så delar jag med mig av receptet….

Vegetarisk lasagne

1 röd lök
500 g morötter
1 burk/förpackning krossade tomater
1 grönsaksbuljong
200 g färska lasagneplattor
500 g keso, naturell 500 g
150 g bladspenat
1 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader

Skala och hacka löken, skala och riv morötterna och hetta upp stekpannan med lite smör och fräs löken i en kastrull.
Blanda i krossade tomater, morötter och buljongtärningen i kastrullen.
Salta och peppra
Låt puttra i ca 10 min. Fyll på med lite vatten om ni tycker att det behövs.

Varva sen tomatsåsen, lasagneplattorna, keson och bladspenaten i en ugnsform.
Börja och sluta med tomatsåsen.

Strö över ost och låt den stå i ugnen ca 30 min

Servera med en god sallad!

Enjoy 🙂

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *