Vårens inredningstrender

Dagarna blir ljusare och rummen i huset eller lägenheten får nytt liv. Gränsen mellan utomhus och inomhus vill suddas ut och mörka, tunga vintertoner byts mot skirare material och färger. Vårens trender är många och det finns flera alternativ att välja mellan för att verkligen kunna lyfta fram personligheten i ett rum.

Här kommer några av mina favorittrender och tips för att lyckas med vårstilen i hemmet. 

Tänk på belysningenT

Belysningen ska inte glömmas bort på våren, för de ljusa årstiderna kan bjuda på mörka dagar och kvällar. Lamp24.se har koll på alla sorters vägglampor enligt 2019 vårens trend och de har över 30 000 produkter i sitt sortiment. Det finns alla möjliga stilar för allas tycke, med allt från moderna vägglampor till mer klassiska varianter som kristallvägglampor. I valet av belysning är det viktigt att tänka både på ljuset och utseendet. Det finns varianter i olika stilar och material att välja mellan. Fundera på vilket ljus du är ute efter. Vita sken uppfattas oftare som kalla och hårda, medan gultonade ljus blir varmare och mjukare. Att dimma belysning är en uppskattad funktion, men tänk på att alla lampor inte går att dimma. Koltrådslamporna fortsätter att vara inne i vår, och de är perfekta ljuskällor för såväl tak- som bordsbelysning. De funkar även som vägglampor precis som de är.

Rosa, rosa, rosa
Rosa är vårens stora trendfärg. Det går att hitta inredning i allt ifrån laxrosa till puderrosa och det är lika rätt att tapetsera eller måla en fondvägg, eller ett helt rum, i olika nyanser av rosa. Även rosa möbler som soffor och fåtöljer blir en rolig detalj och kan bli en accent i ett rum som annars bara har naturliga toner.

Mycket av vårens inspiration har hämtats från 90-talets inredning. Det innebär att det går att hitta rosa textilier och annan inredning i olika stilar och former – från de minimalistiska till de mer barock och du kan välja formen du gillar bäst.  

Snygg teknik

Äntligen har de som tillverkar datorer, tv-apparater och annan teknik insett att det går att kombinera funktion med design. I vår går det att hitta snygga högtalare, nättare tv-apparater och skärmställ. Det är heller inte meningen att sladdar och kopplingsanordningar ska synas och det går att hitta diskreta kabelkanaler och lister som döljer trasslet. Det finns ställ för surfplattor och stationer som samlar alla laddare på ett och samma ställe. Välj mellan diskreta enheter eller statement-produkter som sticker ut och blir som pricken över i:et på skrivbordet, i köket eller var du nu vill ha tekniken. 

Blanda äkta och faux

Rubriken är en riktlinje som även kan anammas för klädmodet. I det här fallet handlar det om växter. Stora, gröna växter är fortfarande inne men för de som inte har gröna fingrar är det rätt att kombinera konstgjorda växter med riktiga. Det hjälper till att skapa ett djup och du slipper vattna hela tiden. 

Gemensamt för all inredning under 2019 är att den ska lyfta fram personerna som lever i den. Personligheten är trendig i år och det är väl himla härligt! 

Ha en fin valborg!

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *