
Dagens middagstips ~ Paella med kyckling
Idag ska ni få recept på en fantastisk god paella – med kyckling.
Jag är inte så förtjust i skaldjur så en traditionell Paella är inget som lockar mig.
Därför fick det bli en Paella med Kyckling.
Och den blev VÄLDIGT god!!
Paella med kyckling (4 pers)
9 dl Vatten
2 st Kycklingbuljongtärning
2 paket Saffran
600 g Kycklingbröstfilé
1 lök
1 gul eller röd paparika
1 vitlöksklyfta
3 dl (okokt) Råris
2 tsk Paprikapulver
1 burk/förpackning krossade tomater
2 dl gröna ärter
1 knippe bladpersilja
Rapsolja
- Koka upp vatten med buljongtärningar och saffran i en stor kastrull. Ta kastrullen från spisen, lägg på ett lock för att behålla värmen
- Skär kycklingen i 2 cm stora bitar och stek i olja tills den får färg. Salta och peppra. Lägg den åt sidan
- Tärna lök och paprika, stek i olja tillsammans med pressad vitlök under omrörning tills allt mjuknat. Tillsätt ris och paprikapulver och stek några sekunder.
- Tillsätt krossade tomater och hälften av buljongen. Koka upp och låt småputtra ca 20 minuter. Rör om då och då och späd med mer buljong om riset börjar koka torrt.
- Tillsätt kyckling och ärter och låt sjuda i ytterligare 10 minuter. Spä med mer buljong om paellan känns torr. Smaka av med lite salt och peppar.
- Blanda ner hackad persilja när rätten är klar.










Serveras bäst med fint sällskap och ett gott vin 🙂
Trevlig lördagskväll!
Kram