Alla vill sätta en egen prägel på sitt hem. Vissa går så långt som att de bygger sina egna hus medan andra nöjer sig med att kanske bygga till en varenda eller altan. För andra kan en köksrenovering eller nya tapeter i vardagsrummet vara tillräckligt.

(Bilden tillhör engelbert strauss.)

Så här framåt våren och sommaren brukar det börja klia i projektfingrarna. Pinterest-mapparna fyllas med förslag på hur hemmet kan bli sommarfint och i övrigt förbättras. Det är ingen idé att jag börjar räkna upp hur ett hem kan få ett nytt utseende. Det är upp till var och en vad de vill göra. För att inte tala om var och ens plånbok, kunskap och tidsschema. Det jag däremot kan lyfta fram är vad alla borde tänka på INNAN de drar igång ett renoveringsprojekt, oavsett om det är stort eller litet. 

Ge det tid!

En dålig tidsuppskattning är den vanligaste orsaken till att en hel helg, eller en hel semester, läggs på ett projekt. De flesta rycker säkert på axlarna och säger ”hur lång tid kan det ta egentligen” och drar igång vad de tror är ett enkelt projekt. Det där enkla projektet kan ta dagar istället för ett par timmar. Det är lätt att glömma bort faktorer som torktid och det faktum att vädret kan sätta käppar i hjulen för utomhusprojekt. Ta hellre i tidsmässigt när du planerar för din renovering, och bli positivt överraskad när det blir klart ”snabbare” än du trodde.  

Riktiga verktyg

Ett vanligt problem vid hemmarenoveringar är att det saknas ordentliga verktyg. Detta kan leda till att jobbet antingen blir halvdant gjort eller inte alls. Det är lätt hänt att det köps verktyg av lägre kvalitet, och som knappt håller för jobbet. Företaget engelbert strauss, som många säkert förknippat med kläder, har valt att kombinera sitt sortiment med arbetskläder och skyddsutrustning med verktyg för olika tillfällen. De har verktyg för både professionellt bruk och för hemmafixaren. De har lådor med och för verktyg och material, samtidigt som de har rengöringsborstar och skyfflar.

Det föll naturligt för familjeägda engelbert strauss att fylla sin butik med verktyg och utrustning för yrkena de också säljer kläder till. Verktygen går igenom samma kvalitetstester som kläderna, vilket innebär att de lever upp till standarden som förväntas av professionella yrkesutövare.

(Bilden tillhör engelbert strauss.)

Hållbarhetstänk

Tänk på att ta med din dagliga miljömedvetenhet och ditt hållbarhetstänk i renoveringen. Fundera över om du kan förnya gammalt material och fräscha upp istället för att byta ut. Det går att ge gamla saker nytt liv och de gamla trädgårdsmöblerna kan bli som nya med hjälp av färg och förstärkning.

Gör renoveringsprojektet roligt istället för omständligt. Planering är nyckeln till att lyckas – även om det innebär att man också måste planera för missöden och förseningar. Men hellre det än oväntade överraskningar och ett projekt som står still. 

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *