Bjud på den godaste kycklinglasagnen!

Nu har jag gjort den igen, den godaste av dom alla om ni frågar mig, kycklinglasagne.
Jag har gett er receptet på den tidigare, men det gör ju ingenting att få en liten påminnelse om vad ni kan göra till middag.
Nu när många är tillbaka i “vardagen” igen så börjar det här tråkiga med att komma på vad man ska laga för mat på kvällarna.
Så är det för mig iallafall 🙂

Något som jag inte har gjort på hela sommaren är den goda kyckling lasagnen som jag brukar göra en gång i veckan iallafall, för så god tycker jag den är.
Till den brukar jag göra en enkel sallad på ruccolla, mango och tomat. Det behövs inget mer eftersom lasagnen är så saftig och god i sig själv.

Kycklinglasagne

1 Zucchini
1 msk olivolja
1- 2 vitlöksklyftor
600 g kycklingfilé
½ tsk salt
8 st soltorkade tomater som skall strimlas (avrunna)
2 dl fraische (5%)
3 dl stark ajvar relish
2 dl lättmjölk
1 kruka basilika
200 g färska lasagneplattor
70 g sallad

Sätt ugnen på 225°. Hyvla zucchini med osthyvel. Skala och hacka vitlöken.

Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i vitlöken och zucchinin.
Stek tills zucchinin är mjuk och fått lite färg, salta och ta upp och lägg åt sidan.
Strimla kycklingfilé och stek i stekpannan. Salta och peppra.
Strimla soltorkade tomater (låt rinna av) och riv basilikabladen i mindre bitar.
Vispa ihop fraiche, ajvar relish, mjölk och salt.
Häll lite av såsen i botten på en ugnsform.
Varva lasagneplattor, kyckling, zucchini, soltorkade tomater, basilika och sås i formen.
Avsluta med lasagneplattor och sås.

Beroende på vilket fabrikat ni köper på dom färska lasagneplattorna så kan ni läsa på paketet hur länge den ska vara i ugnen och på hur många grader.

Den blir magiskt god iallafall!

Hoppas ni vågar prova 🙂

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *