0 0
Read Time:57 Second

De godaste Sesamkakorna gör du själv!

Brukar ni bli lite sötsugen till eftermiddags eller kvällsfikat? Då ska ni göra dom här magiskt goda Sesamkakorna! Dom är lätta att göra och lätta att tycka om 🙂

Sesamkakor med kokos

3 dl oskalade sesamfrön (skalade går också bra)
2 dl kokosflingor (man kan även ta mer kokos och mindre sesamfrön om man vill)
1 dl flytande honung
1 krm salt

Blanda alla ingredienser i en stekpanna.

Stek på medelvärme i ungefär 8-10 minuter tills kokosen och sesamfröna rostats och honungen karamelliserats.

Det är viktigt att honungen karamelliseras ordentligt, annars blir kakorna sega istället för knapriga.
Rör om under tiden så det inte bränns! (viktigt!)

Häll upp blandningen på bakplåtspapper och lägg ytterligare ett bakplåtspapper över. Tryck ut massan och kavla till ca 2-3 mm tjocklek. Skär i bitar, jag tycker det är lättast att göra detta men en smörkniv i plast, på metallkniv fastnar gärna den klistriga massan.

Låt svalna och stelna.
Förvara i en lutfttät burk.

Och nu kommer det svåra… att inte äta upp alla kakor på engång 🙂

Ni kommer ångra er om ni inte provar dessa!

Kram

Happy
Happy
40 %
Sad
Sad
20 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
20 %
Surprise
Surprise
20 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »