Jag har tjuvstartat med årets Blossa glögg!
I år är jag tidigare än någonsin. Jag har både provsmakat årets Blossa glögg OCH bakat min första saffranskaka.
Men jag bryr mig helt ärligt inte! Jag var sugen på det, och då gjorde jag det 🙂
Eller vad säger ni?
Hursom så tyckte jag att Blossa glöggen var god, det rekommenderas att drickas kall, vilket jag gjorde, men jag kommer att värma den nästa gång.
Jag tycker att glögg ska vara varm.
Årets smaker är
Aloha, med smak av passionsfrukt, hibiskus, kokos och kaffe
Så smaken tar oss verkligen bort till varma sydliga breddgrader.
Sen kommer jag inte tillsätta varken russin eller mandel, för det tycker jag inte passar.
Däremot hade jag skumtomtar till, med smak av polka.. mums!
Sen har Göteborgskex kommit med en Limited Edition, pepparkaka doppad i choklad, den ska ni försöka få tag på, för den var väldigt god!
Så trots att jag har börjat alldeles för tidigt så smakade allting väldigt gott och jag fick en otrolig längtan efter jul…

Och saffranskakan var så god, receptet hittade jag hos min vän @fredriks fika…

Saffranskaka med vaniljfrosting
3 ägg
3 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g smör
200 g riven mandelmassa
1,5 dl grädde
1 g (2 pkt) saffran

Vanilj frosting
150 g Philadelphia ost (jag tog light)
50 g rumsvarmt smör
4 dl (eller mer) florsocker
2 msk vaniljsocker

Lägg saffran och lite socker i en mortel och mortla lite, smällt smöret med saffran och låt svalna
Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa en form
Vispa ägg och socker
Rör ner grädden
Blanda mjöl och bakpulver, rör ner i smeten
Rör ner det smälta smöret
Riv mandelmassan grovt och blanda ner i smeten
Grädda ca 40 minuter, känn efter med en sticka så den är klar.

Låt kakan svalna

Vispa smör och Philadelphiaosten till en slät massa
Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop till en krämig frosting

Bred på vaniljfrostingen

Bättre än så här kan det inte bli 🙂

Kram


Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

2 tankar om “Årets Blossa glögg och nybakad saffranskaka”

  1. Gott gott. Den kakan bakar jag i morgpn. Glöggen gör vi själva från grunden
    Står nu och jäser. Klar om 3 veckor
    Men som tur är har vi några flaskor kvar från förra året. Kraaaam Inger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *