Banoffepaj recept!
I samband med att jag fyllde år la jag ut en bild på en dessert som jag hade bakat – Banoffepaj!
Så här lagomt söt, lagomt god och lagomt lätt att baka. Allt är bara lagomt med den här magiska pajen. Förutom smaken egentligen, för den är inte lagom, den är VÄLDIGT god!!
Hursom, efter att jag la upp den bilden var det många som frågade efter receptet och här kommer det…

Banoffepaj!
1 burk Dulce de Letche
(vill ni koka den själv köper ni karamelliserad mjölk istället, men det blir samma sak och ni slipper koka den i flera timmar)
300 g digestivekex (som ni river/smular)
150 g smör
3-4 bananer
1 dubbeldaim
3 dl vispad grädde

Klä kanterna på en runt sockerkaksform (med avtagbara kanter) med lite plast eller folie så att du lätt får bott pajbotten

Riv digestivekexen i ett rivjärn eller om ni vill köra den i en mixer
Smält smöret och rör sen ihop smöret och digestivekexen
Tryck ut blandningen i formen
Ställ den i kylskåpet ca 1 timme
Ta ut kakan och bred på Dulce de Letchen
Ställ tillbaka i kylskåpet
Låt stå där tills kakan ska serveras

Vispa grädde – hacka daimen – skiva bananerna

När det är dags att servera pajen tar ni ut den ur kylskåpet och lägger ut bananer på pajen, bred sen över grädden över bananerna


Lägg sen mer bananer ovanpå grädden och strö över den hackade daimen.
Vill man kan man även lägga på lite hackad daim över bananerna innan ni lägger på grädden 🙂

Jag säger bara mums!!
Den här måste ni prova 🙂

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *