Påskens fika – nybakat fikabröd!

Förra veckan fick ni ett smarrigt recept på smördegsknyten med Nutella och banan.
Idag tänkte jag ge er receptet på ett recept som jag hittade på nätet, även det med smördeg. Eftersom jag tyckte dom andra jag bakade blev så lyckade så tänkte jag att jag även skulle prova dessa.
Och dom blev också väldigt goda!
Det här med smördeg kan man experimentera med mycket 🙂

Så idag kör vi smördegsknyten med kaneläpplen!

Smördegsknyten med kanel och äpple

Smördeg
1 äpple
1 tsk kanel
1 tsk socker
en nypa salt
50 g mandelmassa
ägg till pensling
pärlsocker


Hacka äpplet i små bitar, blanda med socker, kanel och salt. Värm i en kastrull (små bubblandes) i ca 5 min så äpplena blir mjuka.
Lägg i mandelmassan och rör om till den har smällt.

Bred ut smeten på smördegen och rulla ihop den

Skär rullen i 6 bitar, pensla på ägg och strö över pärlsocker

Grädda i 225 grader ca 8 – 10 min, eller tills dom fått en ljusbrun färg

Påskfikat är räddat 🙂

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *