Marmorerat kött är kärlek på tallriken!
För er som tycker om kött och steker eller framförallt grillar vet oftast hur en bra köttbit ska smaka.
Vet ni också om att man delar in köttet i fem olika marmorerings grader?
Det köttet som ni oftast hittar ute i butikerna är oftast marmorerat mellan 1-3. Det kött ni äter ute på restaurangerna är marmorerat mellan 3-5. Och på dom riktigt fina krogarna, om vi tar som exempel Johan Jureskogs restaurang AG så hittar ni bara 5.

Vad är då en marmorering?
Marmoreringarna ser ni genom att det insprängda fettet i kötet, att det är mycket vita marmoreringar i det. Innan jag började arbeta med kött så gick jag till Ica och handlade och köpte det rödast köttet som fanns i hyllan. Jag vägrade att köpa det köttet som hade det här vita insprängda i sig 🙂
Men idag vet jag bättre!
Ju mer marmorerat det är, ju saftigare blir köttet när du steker det.
Så tänk på det nästa gång ni köper kött, ju mer vita marmoreringar det är, desto godare och saftigare blir köttet.
När det gäller kött från just Scan, så kan ni leta efter styckmästarn´s utvalda, där hittar ni det bättre köttet ute i butikerna.

I helgen så fick jag en filé som var helt magisk, det var marmorering 5 och det var som att komma till himlen när man tog sin första tugga….

Så här ser den marmoreringen ut

En god sallad och lite skivad sötpotatis i ugnen till det ….

Ett litet grilltips så här till påsken 🙂

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *