Granola – ett bra och nyttigt tillbehör till frukosten
Granola är ju så himla gott, men också ganska dyrt att köpa.
Så varför inte göra din egen – enkelt och lätt!
Granola är ett bra tillbehör till frukosten men även som mellanmål om man äter youghurt eller kvarg.

Jag gjorde min egen granola här i veckan som jag tänkte dela med mig receptet av….

Granola

ca 20 portioner
5 dl havregryn
½ dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
2 msk flytande honung
3 msk naturell olja
½ dl äppeljuice
½ dl kokosflingor
1 dl hackade torkade äppelringar
1 dl russin
1 dl pumpafrön
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ut havregryn, linfrön och solrosfrön på en plåt.
Strö på kanel och kardemumma samt ringla över honung.
Häll oljan över grynen.
Häll på äppeljuice och blanda om ordentligt.
Sätt in i ugnen i 15 minuter. (håll koll så det inte bränns)
Blanda om så att inte granolan bränns.
ut plåten och blanda ner kokos, torkade äpplebitar, russin och pumpafrön. Förvara i en tätslutande burk

Servera med yoghurt eller kvarg och lite färska eller frysta bär 🙂

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *