Bjud på fisk tacos på fredag!
Godmorgon raringar!
Fredag och snart helg igen, visst är det skönt 🙂
Hoppas ni haft en fin vecka så långt.
Allt går i sin gilla gång, det är inte något högre tempo just nu.
Men jag är glad att jag fortfarande håller mig frisk.
Jag tränar väldigt mycket just nu och försöker äta väldigt sunt. Vilket jag har gjort nu i två veckor, och på mitt program som jag äter efter har jag två veckor kvar. Om det har gett resultat? Att det har… flera kilon som har ramlat bort som jag kämpat med under en längre tid.
Men bara med ger sig attan på att det ska gå, då gör det det 🙂
Det är ju så att det är bara du själv som är skyldig till vad du stoppar i munnen…

Apropå stoppa i munnen så gjorde jag en vansinnigt god fisk tacos förra helgen som jag tänkte bjuda på. Så varför inte byta ut fredags tacosen mot de här fisk tacosen i stället?!

Fisk tacos

Torsk eller lax – eller både och
(räkna ca 175 g per pers)
salt och peppar
Panering (panko)
1 ägg (uppvispat)
2 morötter (Dela i stavar och doppa i chilimajonäsen)
Salladsblad eller tortilla som bröd

Sätt ugnen på 200 grader
Dela fisken i kuber och doppa dom i det uppvispade ägget och doppa dom i paneringen.
Lägg dom på ett plåt på bakplåtspapper och sätt in dom i ugnen ca 12 min

Chilimajonäs
Här finns två varianter antingen blandar du:
Creme fraiche
majonäs
srirachamajonäs
Eller så gör du:
1½ msk majonäs
1 dl creme fraiche
½ msk chilisås
lite riven vitlök
Salt
chiliflakes
Blanda alla ingredienser och rör om

Mangosalsa
1 mango
1 stor tomat
1 – 2 avokado
1/4 finhackad rödlök
½ lime
salt
Skär mango, tomat och avokado i mindre bitar och lägg i en skål.
Hacka löken och lägg i skålen.
Strö på lite salt och pressa över limen och rör om

Servera fisk tacosen i salladsblad eller i tortillabröd

Smaklig måltid!

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *