Sugen på något gott och nyttigt?
Rawfood delikatesser att njuta av!
Är ni sugen på något gott och lite nyttigare alternativ så har ni kommit helt rätt idag.
I helgen bakade jag nämligen två goda småbitar som jag brukar ha i frysen och ta upp när sötsuget sätter in.
Det vill säga i stort sett varje kväll till en kopp te så åker en liten bit fram av dessa…. 🙂

Jag bakade både rawfood bollar och sen rawfoodbitar med choklad och cocos.
Jag har bakat dom vid flera tillfällen och ni har även fått recept på dom tidigare… men det är aldrig fel med en liten påminnelse 🙂
Eftersom dom är så goda tänkte jag 🙂

Så här kommer receptet på båda bodbitarna

RAWFOOD BOLLAR CA 25 ST
(beroende på hur stora man gör dom naturligtvis)

18 st dadlar
5 dl havregryn ( går bra med glutenfria)
3-4 msk kakao
3-3½ msk kaffe
1,5 dl kokosolja
2 nypor salt

Choklad och kokosbitar (ca 20 st)

Chokladkakan
3 dl valnötter
8 st dadlar (urkärnade)
3 msk kakao
Lite salt

Chokladsås
½ dl kokosolja (ska värmas lite)
2 msk honung
1 ½ msk kakao
Värm inte kokosen för mycket för då blir den för rinnig och det blir svår att få ihop med honungen och kakaon (jag gjorde det misstagen nämligen 🙂 )

Topping:
½ dl Torkade kokos

Mixa valnötter, dadlar, kakao och salt i en matberedare och bred
ut smeten i en liten bakplåtsklädd form.
Sätt in i kylen.
Värm
kokosoljan och blanda med honung och kakao.
Bred smeten över
kakan och strö på rostade kokosskivor.
Ställ kallt i 1 timme.
Skär
upp i rutor.

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *