Gör din egen hummus och Libachips!
Fick ett toppen tips av Matfashionistan till helgen på hummus och libachips som jag var tvungen att prova.
Ett tillbehör som passar perfekt till grillat.
Men på Nationaldagen så stod det inte grillat på menyn här hemma utan lite småplock.
Eftersom jag var så sugen på att prova detta så gjorde jag det och hade som tapas tillbehör istället. Och det var så himla gott.
Ni måste bara prova att göra det här!

Det här behövs för att göra hummus:

1 förpackning kikärtor
1 vitlöksklyftor
1/2 dl rapsolja (går med en mild olivolja också)
1/2 röd chilifrukt
1/2 tsk mald spiskummin
chilipulver – om ni vill få lite styrka, kan uteslutas
1/2 pressad lime
salt

Skölj av kikärtorna och lägg dom i en kastrull med vatten och koka upp.
Häll alla ingredienser i en skål, när kikärtorna har kokat och är varma, häll dom i skålen med dom andra ingredienserna.
Ta en mixerstav, eller om ni gör det i en matberedare, och mixa till en slät smet. Blir den lite för tjock så kan ni hälla på lite vatten.

Libachips
Libabröd – skuren i trekanter
1 dl rapsolja
2 krm paprikapulver
2 krm vitlökspulver
2 krm salt

Ta Libabrödet och skär det i remsor, dela remsorna sen i fyrkanter och dom fyrkanter delar ni så det blir trekanter.
Blanda dom övriga ingredienserna.
Lägg brödet på en plåt och pensla på oljeblandningen på båda sidorna av brödet.
Grädda brödet ca 5 min på 200 grader, men passa det så det inte bränns.

Ett supergott tillbehör eller bara som snacks en kväll om ni blir sugna 🙂

Ni måste bara prova!

Eftersom vi hade lite småplock till så hade vi valt ett väldigt gott vin till, ett vin som är beställningsvara på Systembolaget, och tyvärr i det dyraste laget (drygt 400 kr flaskan) men det vinet är så gott så du njuter av varenda droppe. Clendenen Nebbiolo Bricco Buon Natale. Så har jag någon vinälskare som läser min blogg så är det ett vin värt att prova!

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *